Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Μέτρον Άριστον γεροξεκούτη!

Τα ανέκδοτα και γενικότερα τα χιουμοριστικά για το μπόσικο γεροξούρα, τον μέχρι πρότινος αυτοαποκαλούμενο γιατρό της ελληνικής οικονομίας , Ντομινίκ Στρος Καν, όχι μόνο δίνουν και παίρνουν αλλά πραγματικά είναι εύστοχα και χορταστικά!
Προσωπικά το διασκεδάζω και είμαι ανοιχτή στο να ακούσω ο,τι νέοτερο. Ίσως και να ανυπομονώ. Όμως, ας είμαστε ρεαλιστές. Αν τα όσα διαδραματίστηκαν στην πολυτελή σουίτα του Sofitel της Ν. Υόρκης το περασμένο σαββατόβραδο γινόταν σε ένα εξίσου χλιδάτο δωμάτιο ελληνικού ξενοδοχείου τότε πολύ φοβούμαι και ταυτοχρόνως λυπάμαι πως ο εν λόγω Bon Viveur θα εξακολουθούσε να είναι Άρχοντας κι Αφεντικό και με το δίκιο του θα ήθελε να ικανοποιήσει τις όποιες ορέξεις του.
Καταρχήν, δε θα τολμούσε να τον συλλάβει κανείς αφού η ίδια η ελληνική κυβέρνηση θα έσπευδε να κουκουλώσει το θέμα. Αν πάλι υπήρχε κανένας ριψοκίνδυνος αστυνομικός που θα είχε πρόθεση να κάνει το αυτονόητο τότε είμαι βέβαιη πως θα διάβαζα κάπου: "Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο Χ αστυνομικός που..".
Και να ήταν μόνο αυτό; Παντού θα ακούγαμε και θα διαβάζαμε για το προφίλ της περιβόητης καμαριέρας που εντελώς απροκάλυπτα παρέσυρε κοτζάμ επικεφαλής του ΔΝΤ, μιας και σίγουρα θα ήταν βαλτή. Στα δελτία θα γινόταν ο παραλληλισμός με γνωστές πρωταγωνίστριες αισθησιακών ταινιών, θα παρακολουθούσαμε σε ζωντανή σύνδεση τον μάγειρα, τον γκρουμ και ένα σωρό άλλους υπαλλήλους του ξενοδοχείου που τελικά θα την έβγαζαν τρελή την κυρία και τέλος σε αυτήν θα περνούσαν τις χειροπέδες. Καλά έχουμε πολλή φαντασία εμείς οι Έλληνες. Τώρα γιατί συμβαίνει αυτό είναι άλλο θέμα.
Όπως και να έχει όμως φίλε μου, Ντομινίκ ξέχνα τα προεδριλίκια -ακόμη κι αν απευθύνεσαι σε μία χώρα που γελάει στο άκουσμα σεξουαλικών σκανδάλων. Εδώ μιλάμε για απόπειρα βιασμού, κάτι που δε σε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση εκτός κι αν τελειώνοντας το μπανάκι σου αντί για τις βιταμίνες σου κατάπιες το θαυματουργό μπλε χαπάκι οπότε ίσως και να μπορέσεις κάτι να μπαλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου