Σε κάθειρξη δώδεκα χρόνων καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου, Χαμπίμπ ελ-Αντί. Το δικαστήριο του Καΐρου καταδίκασε σε κάθειρξη δώδεκα χρόνων για ξέπλυμα χρήματος έναν πολιτικό που καταχράστηκε τη δημόσια περιουσία για να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες και σκοπούς.
Αλλού όμως θέλω να σταθώ. Μία χώρα που ταλανίζεται από πολιτική αστάθεια και βιώνει –και αυτή- στο πετσί της την πολιτική βία μπορεί και εφαρμόζει τους νόμους τηρώντας τουλάχιστον τα προσχήματα. Στη δική μας –κατά τα άλλα πανέμορφη- χώρα πολύ θα ήθελα να δω να συμβαίνει κάτι ανάλογο.
Επίκαιρο παράδειγμα αποτελεί η ομάδα ποδοσφαίρου του Ηρακλή, της οποίας ο φάκελος κρίθηκε ημιτελής και συνεπώς δεν πήρε την αδειοδότηση από την ΕΠΟ. Και τα μεθεόρτια ξεκίνησαν.. Προσωπικά δε χαίρομαι με τον υποβιβασμό του Ηρακλή στη Football League όμως δε μπορώ παρά να μην καταδικάσω την απαράδεκτη κίνηση- έστω κι από ελάχιστους- να υψώσουν τη σημαία των Σκοπίων εκφράζοντας έτσι την επιθυμία τους να αγωνιστεί η ομάδα τους στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας. Απαράδεκτη ενέργεια.
Σε καμία περίπτωση δε συγχέω τα δύο γεγονότα που μπορεί να μη φαίνονται ίδια όμως πρόκειται για εν γένει πολιτικά και στην πρώτη περίπτωση βλέπω την εφαρμογή του νόμου ενώ στη δεύτερη προκαλείται σάλος ενώ γίνεται το αυτονόητο. Σε στιγμές πολύ κρίσιμες για τον καθένα μας ξεχωριστά αλλά και συνολικά δε μπορώ να δεχτώ την ανοσία και τον παθολογικό τρόπο σκέψης ορισμένων. Αρνούμαι να υποστηρίξω πως ένας αθλητικός σύλλογος πρέπει να σωθεί προτάσσοντας σα βασικό επιχείρημα την Ιστορία του. Σαφώς και τη σέβομαι την Ιστορία του Ηρακλή –όπως και οποιουδήποτε άλλου- γι’ αυτό και χρησιμοποίησα κεφάλαιο γράμμα πλην όμως επιτρέψτε μου να πιστεύω πως δε ζούμε με την ιστορία μας.
Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία σε αυτή την πραγματικά μεγάλη ομάδα στη δεύτερη εθνική κατηγορία. Γρήγορα να επιστρέψει πιο δυνατή και με στέρεες βάσεις.
Συμπληρωματικά, για ό,τι συμβαίνει στην χώρα ΔΕΝ ευθύνεται η μία πλευρά, ΠΟΤΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό ας το ξεκαθαρίσουμε. Όλοι έχουμε περίδιο ευθύνης είτε μέσα από την έλλειψη κριτικής σκέψης, είτε μέσα από τον παθητικό τρόπο που βλέπουμε τα γεγονότα, είτε μέσα από το 'βόλεμα'.Γιατί μην ξεχνάμε ότι πολλούς βολεύει το να μην εφαρμόζονται οι νόμοι σε όλα τα επίπεδα (πολιτική, αθλητισμός, κοινωνία).
Εχεις απόλυτα δίκαιο. Αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει όσο δε μπεί μέσα στο κεφάλι μας το πως είμαστε όλοι συννένοχοι..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο τότε ίσως -κι αν- μπορέσουμε και βρούμε λύσεις. Σε όλα τα επίπεδα σαφώς. Καλημέρα κοριτσάκι μου!